Rondleiders breiden hun kennis uit

Tekst rondleider Bert Eikelboom

De 11 rondleiders van het UMCG zijn allemaal oud medewerkers van het ziekenhuis en doen gemiddeld, namens de Stichting Vrienden van het UMCG, zo’n 70 a 80 rondleidingen per jaar.

Zij doen dat met veel plezier en overtuiging. Maandelijks terugkerende rondleidingen zijn die voor nieuwe UMCG medewerkers en voor de coassistenten in het kader van hun introductie. Maar ook voor (buitenlandse) gasten van de Raad van Bestuur of voor scholen, studenten, geïnteresseerde gezelschappen in de kunst, Vrouwen van Nu, herensociëteiten, medewerkers uit andere ziekenhuizen in Nederland en Duitsland en uiteraard voor onze eigen vrijwilligers. Heel divers dus.

Tijdens de rondleidingen worden vaak gerichte vragen gesteld. En om op de hoogte te blijven van de meeste ontwikkelingen, ontvangen de rondleiders de persberichten van het UMCG. Maar zelf zitten we ook niet stil, zo hadden we een rondleiding in het in aanbouw zijnde Ommelander Ziekenhuis te Scheemda (zie groepsfoto) , lieten we ons voorlichten door “eigen volk” over het project Hotfloor in het UMCG (zie foto). Kort geleden bezochten we op een morgen de locatie Beatrixoord om daar een kijkje in de “keuken” te nemen.

En op 8 juni jl. ging een aantal rondleiders naar Groningen Airport Eelde en daar liet één van de medewerkers van het Medisch Mobiel Team het gebouw met hangar zien en kregen we van de piloot antwoord op al onze vragen over het vliegen met de helikopter. Ook hier moesten natuurlijk even op de foto. Met andere woorden ; we zijn weer wat wijzer geworden !

Mocht je na dit verhaal enthousiast worden en ook een rondleiding in het UMCG willen, ga dan naar de Website van de Stichting Vrienden van het UMCG en toets op de knop “Rondleidingen” om verder te lezen wat er mogelijk is en eventueel een rondleiding te boeken.