Projecten

Televisie en evenementen met en voor patiënten

UMCG Tevee organiseert evenementen en televisieprogramma’s voor alle patienten in het UMCG. De nadruk ligt echter wel op de patientjes in het Beatrix Kinderziekenhuis.
Wij proberen de buitenwereld binnen te halen en onze binnenwereld te verbinden met buiten. De afleiding die dit met zich meebrengt is  erg belangrijk voor de opgenomen patientjes maar ook voor broertjes/zusjes en ouders.

Om onze uitzendingen en evenementen te kunnen blijven realiseren vragen wij uw bijdrage.

Inrichting huiskamers

Het verblijf is voor een opgenomen patiënt bijzonder belangrijk.Wanneer de verblijfsruimtes aangenaam en prettig zijn ingericht komt dit ten goede aan patient en familie.
Wij kunnen afdelingen ondersteunen in het patiënt vriendelijk inrichten van verblijfsruimtes maar hebben daar uiteraard uw hulp bij nodig.

Welzijn voor onze patiënten

Wanneer je lang bent opgenomen in het ziekenhuis is extra zorg en aandacht een welkome afleiding voor onze patienten. Wij kunnen dit bieden door middel van muzikale activiteiten, aandacht van vrijwilligers en activiteiten gericht op het vergroten van de welbevinden van de patienten (denk aan handmassages, onverwachte bezoekjes van BN-ers, lenen van Ipads en DVD-spelers).
Ook hiervoor kunnen wij uw financiële ondersteuning bijzonder goed gebruiken.

Bent u geïnteresseerd in het doen van een donatie of wilt u meer informatie dan kunt u ons bereiken via de contactpagina op deze site.