Actuele projecten

Wilt u het UMCG steunen door middel van een donatie aan een van onze projecten? Hieronder staan de projecten waar me op dit moment mee bezig zijn en uw hulp altijd kunnen gebruiken!

UMCG Teevee

Word vrijwilliger bij UMCG Teevee

Elke week organiseren onze vrijwilligers een bingo voor de patiëntjes van het Beatrix Kinderziekenhuis. Ook organiseren we regelmatig andere evenementen en televisieprogramma’s voor de patienten in het UMCG. Met uw donatie of sponsoring zorgt u voor afleiding en wat gezelligheid. Elke gift is welkom!


Patiëntenbibliotheek UMCG

Onze bibliotheekvrijwilligers gaan langs de patienten met de boekenkarren voor het uitlenen van boeken, tijdschriften en kranten. Met uw donatie of sponsoring geeft u blijheid en ontspanning.


Fonds Familie in de Buurt

Soms woont de familie van een patiënt erg ver van het ziekenhuis vandaan. Op verzoek van medisch maatschappelijk werk van het UMCG helpen we aangewezen families met financiële ondersteuning voor de verblijfskosten. Met uw donatie zorgt u ervoor dat de familie zich in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over deze kosten.


Concerten en evenementen

Elke maand organiseren onze vrijwilligers een mooi concert in het ziekenhuis. Met uw donatie zorgt u voor een fijne afleiding voor patiënten.


Extraatjes voor onze vrijwillgers

Onze vrijwilligers zijn lief, betrokken, en onbetaalbaar. We zijn zo blij met ze! Regelmatig zetten we ze in het zonnetje op bijzondere dagen met een bloemetje of kaartje. Met uw donatie zorgt u er voor dat ze nog meer stralen.


Inrichting verblijfsruimtes

Regelmatig helpen we afdelingen en poli’s met een financiële bijdrage voor het patiëntvriendelijk inrichten van een wacht- of verblijfsruimte. Met uw donatie zorgt u er voor dat wachten iets aangenamer is.


Muziek aan bed

De musici van Stichting Muziek aan Bed geven regelmatig korte optredens aan het bed van de patiënt. Dit doen zij op een heel bijzondere manier: er worden duetten gespeeld op één cello. Een heel mooie en soms ontroerende ervaring. Met uw gift zorgt u voor troost en afleiding voor patiënten